eTwinning: Proiecte internationale de colaborare educationala

Preț: gratuit
Durată aproximativă: 1-2 luni
Instituție organizatoare: TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație
Autori de curs: Irina Vasilescu, Simona Velea
Organizare: curs online
Limba: română

Temele cursului: 1. Un pas mai departe prin eTwinning: proiecte colaborative. 2. eTwinning în curriculum. 3. Utilizarea avansată a spaţiului de lucru al proiectului (Twinspace). 4. Jurnalul de proiect. 5. Instrumente şi aplicaţii suplimentare. 6. Implicarea elevilor în proiectele eTwinning.

Detalii:

Cursul “eTwinning: Proiecte internationale de colaborare educationala” se adresează cadrelor didactice înscrise pe portalul european www.etwinning.net, care au experienţă semnificativă în elaborarea şi desfăşurarea de parteneriate cu alte şcoli din Europa, în cadrul Acţiunii eTwinning. Pornind de la această premisă, cursul urmăreşte să determine un salt calitativ al parteneriatelor eTwinning – depăşirea stadiului proiectelor de schimb de informaţii şi crearea de proiecte colaborative, în care profesorii şi elevii din diferite ţări nu doar comunică, ci şi învaţă împreună. Cursul cuprinde şase teme organizate astfel încât să îmbine elementele teoretice cu cele practice.

La finalul cursului, cadrele didactice vor putea:
– să elaboreze şi să implementeze proiecte de colaborare relevante pentru elevi ;
– să integreze proiectele eTwinning în curriculum, prin abordări monodisciplinare sau prin abordări integrate;
– să utilizeze instrumentele şi aplicaţiile din cadrul spaţiului virtual al proiectelor (twinspace) semnificativ pentru activitatea de învăţare a elevilor;
– să implice elevii în proiecte eTwinning, începând cu etapa de pregătire a proiectelor;
– să identifice conexiuni posibile şi modalităţi de îmbinare a proiectelor eTwinning şi Comenius, în vederea susţinerii colaborării şcolare şi a dezvoltării profesionale a cadrelor didactice.

505_TEHNE_eTw_PICE

Observații: Este necesară înscrierea pe platforma www.iTeach.ro (gratuit, exclusiv pentru cadre didactice).
Link direct: http://www.iTeach.ro

Ultima actualizare: mai 15, 2017 la 14:53 pm
Data publicării paginii: 9 martie 2014
Accesări: 6.600