DigitalEdu: Abordări bazate pe proiecte

Preț: gratuit
Durată aproximativă: ritm propriu
Instituție organizatoare: TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație
Autori de curs: Intel (localizare în limba română: TEHNE)
Organizare: curs online
Limba: română

Temele cursului: Modulul 1: Privire de ansamblu asupra proiectelor. Treceţi în revistă o varietate de proiecte şi aflaţi care sunt caracteristicile şi beneficiile proiectelor. Vedeţi prin ce este diferită o abordare bazată pe proiecte de una mai convenţională. Modulul 2: Elaborarea proiectelor. Folosind paşii pentru planificarea proiectelor şi instrumentele de planificare, identificaţi ceea ce trebuie să înveţe elevii, alegeţi un proiect pentru îndeplinirea obiectivelor şi gândiţi-vă cum ar arăta un proiect la clasele dumneavoastră. Modulul 3: Evaluarea proiectelor. Integraţi evaluări pe tot parcursul proiectului pentru a oferi feedback şi a monitoriza progresele în ceea ce priveşte cunoaşterea conţinuturilor şi dezvoltarea competenţelor secolului XXI. Modulul 4: Planificarea proiectelor. Învăţaţi strategii şi elaboraţi instrumente pentru a sprijini autonomia elevilor şi a gestiona detaliile curente ale activităţii de proiect. Modulul 5: Îndrumarea învăţării . Planificaţi instruirea pentru a îmbunătăţi procesele de învăţare şi capacităţile de gândire ale elevilor, precum colaborarea şi gândirea critică.

Detalii:

Scopul cursului este de a-i ajuta pe profesori să-şi îmbunătăţească înţelegerea abordărilor bazate pe proiecte şi aplicarea acestora în contextul şcolii secolulului XXI.
Componenta elearning a cursului Abordări bazate pe proiecte are cinci module plus o secţiune de orientare şi una de încheiere. Fiecare modul conţine între trei şi şase lecţii de activităţi interactive cu exerciţii care introduc şi explorează concepte. Multe dintre activităţi sunt urmate de o sarcină pentru completarea unui ”plan de acţiune”.

505_TEHNE_ABP2

Observații: Este necesară înscrierea pe platforma www.iTeach.ro (gratuit, exclusiv pentru cadre didactice).
Link direct: http://www.iTeach.ro

Ultima actualizare: decembrie 10, 2015 la 15:16 pm
Data publicării paginii: 9 martie 2014
Accesări: 5.926